Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návraty 2019

14. 11. 2019

 

Návraty 2019

V pátek 8. 11. 2019 jsme po schůzce zůstali v klubovně, a tak zahájili naší jednodenní vzpomínkovou výpravu. Bylo nás pět z oddílu, ale připojily se k nám ještě skautky. Po večeři, již v pozdních hodinách jsme se vydali na kouřimský hřbitov, kde jsme uctili památku Káji Čiháka, našeho zesnulého vůdce střediska. Věnovali jsme mu pár vřelých slov a také špetku ticha.

Příštího dne ráno jsme vstávali docela brzy, abychom vše stihli. Z Kouřimi jsme odjeli vlakem do Peček a odtud na Masarykovo nádraží v Praze. Mišon měl část cesty zavázané oči, aby si vyzkoušel, jaké to je nevidět a spoléhat se jen na kamarády (také se ukázalo, kolik jich má :D). Toulkami po Praze nás doprovázela aplikace Skryté příběhy, která nás provedla příběhem mladé studentky Anny z dob listopadových roku 1989.  Naším cílem ale nebylo jen vzpomenout na Sametovou revoluci. 10.jpgCesta nás zavedla na vyšehradský hřbitov, kde je pochován zakladatel naší skautské organizace, Antonín Benjamín Svojsík. I jemu jsme věnovali pár slov a zavzpomínali na jeho tábory, například prostřednictvím deníků básníka Jiřího Wolkera. Na tomto hřbitově odpočívají i další významní naši občané, například Božena Němcová, Karel Hynek Mácha, Waldemar Matuška nebo Vlastimil Burian.

Oběd jsme přetrpěli na mokré lavičce při dešti, ale co, snad něco přežijeme. Na zpáteční cestě na nádraží jsme se ohřáli v zasedací místnosti skautského institutu. Do tmy už moc nezbývalo, a tak jsme se vydali na nádraží, cestou si koupili trdelník a pak už rovnou vlakem zpět na skautovnu a pěšky domů, Mišon a Don.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář