Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šmoulí vesnička - 30.8.2014

31. 8. 2014

 

   Píše se 30. srpna 2014 a nás, skauty, čeká další společenská událost. Město Kouřim pořádá velikánskou akci zvanou: „Putování s pohádkou, aneb Loučení s prázdninami“, a naše středisko se aktivně zapojí. Jenom pro zajímavost. Vše začíná v 14:00 hod pod skálou, což je oblíbené místo nás Kouřimáků. Král s královnou pohádkové říše oznámí dětem, že je třeba projít celý okruh, s různými pohádkovými stanovišti. A že jich je mnoho. Rytíři, Sněhurka, Loupežníci, Rumcajs a v neposlední řadě, naše Šmoulí vesnička.

   Děti se rozeběhnou na všechny strany a přesně v polovině celé trati, jsme my, skautíci z Kouřimi. img_2536.jpgProstor jsme dostali stejně, jako vloni u Libušina jezírka. Letos jsme připravili deset stanovišť. Šmoula Šikula, štípe dřevo, Stopař stopuje Azraela, Mlsoun sbírá jedovaté houby, aby uvařil uspávací lektvar pro Gargamela, Mrzout hasí požár domečku, Silák utužuje své tělo s činkami a švihadlem, Lovec s lukem loví zvěř, Koumák řeší neřešitelné záhady, Šmoulinka staví plot u domečků, Bolístka pomáhá vlkovi obrousit jazyk a Kutil si připravil poznávací hru, zvanou „Kimovka“. A na to všechno dohlíží taťka Šmoula, který vítá příchozí pomocníky a posílá je na stanoviště.

   Máme co dělat, abychom všem vyhověli, ale to nám nevadí. Každý, kdo šmoulům pomůže, dostane od Makouše sladkou odměnu a podpis do pohádkové knížky. Vše šlape, jak hodinky, ale kolem čtvrté hodiny, nás přepadl přívalový déšť. Balíme a jdeme se sušit.

img_2526.jpgNicméně naše šmoulí vesnička byla vyhlášena nejlepším pohádkovým stanovištěm. A jsem tomu opravdu rád. Děkuji všem zúčastněným – Helpík, Ája, Lucka, Anička, Matěj, Marťa, Áňa, Víťa, Danča, Kamča, Pája, Makouš, Don, Terka, Péťa a Kojot.

   Všichni jsme se večer účastnili Kouřimské skály, kde se představili různí zpěváci a kapely, jako Jakub Smolík, Monika Absolonová, Helena Vondráčková a další. Užili jsme si to a těšíme se na další ročník, Kojot.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář