Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak si sbalit batoh

13. 1. 2011

 

Balení věcí do batohu

 

Balení batohu není úplně jednoduchá záležitost. Nejlepší způsob si postupem času vypracuje každý sám. Nicméně existuje několik praktických rad.

   Dříve, než začneme věci cpát do batohu, měli bychom se pokusit co nejvíce zredukovat  jejich  množství. Musíme myslet na to, že si poneseme všechno na zádech. Před balením batohu nejprve vyplníme duté věci věcmi jinými (například jídlo umístíme do ešusu, ponožky do bot atd ...). Při rovnání věcí   střídáme stlačitelné a nestlačitelné věci (svetr – konzerva). Těžší věci by se měly umístit co nejblíže k zádům. Věci, které budeme často potřebovat nebo které musí být rychle dostupné (pláštěnka, peněženka, čepice, rukavice, baterka, toaletní papír, apod ...),  dáme stranou a zabalíme je až na konec do dobře přístupných kapes, nebo do horní části batohu.

   batoh2.pngSpací pytel se dává na dno. Pokud je spacák málo odolný proti vodě, musíme jej zabalit do nepromokavého obalu.

   I karimatka si zaslouží naši pozornost. Pokud jí budeme mít umístěnou vně batohu, tak použijeme obalu. Pamatujte, že klasická pěnová karimatka s rozedřeným povrchem od používání, daleko snáze nasaje vodu a děravá samonafukovací karimatka nám už také moc neposlouží. Měla by být na batohu připevněna tak, abychom mohli otevřít všechny kapsy.

   Z batohu byste neměli nechat viset žádné oblečení, nebo jiné věci, které by se mohly zachytávat.

   Pokud plníte i boční kapsy, měly by mít kvůli stabilitě přibližně stejný obsah.

 

 

 

 

batoh1.png