Jdi na obsah Jdi na menu
 


Česká Lípa 2023

26. 11. 2023

 

   Už jsou to dva měsíce co byli skauti na výpravě v povodí Berounky, a tak bylo na čase opět někam vyrazit. Využili jsme státního svátku a vydali se už v pátek ráno 17.11.2023 směr Česká Lípa, kde jsme měli vypůjčenou klubovnu od místních skautů. Po 4 hodinách ve vlaku jsme vystoupili v cíli a dočkali se pozdního oběda. S novou energií jsme vyrazili na nedalekou rozhlednu, odkud byl parádní výhled na okolí České Lípy. Po návratu do klubovny, který byl už za tmy, jsme si dali teplou večeři a započali odpočinkový režim, který pozvolna přešel do režimu spánku.

   V sobotu toho bylo spoustu v plánu, takže brzký budíček byl nasnadě. img-20231119-wa0056.jpgNasnídat, vyčistit zuby, sbalit a vyrazit na cestu “do Pekla”, Národní přírodní památky, kde procházíte po dřevěných lávkách nad bažinami podél potoka a cestu vám lemují vysoké skály. Výšlap dlouhý 18 km s nádherným výhledem, spoustou soutěsek a skalních dutin jsme okořenili vařením oběda a celé putování zakončili opět ve skautské klubovně. Ještě chvilku jsme si povídali, něco snědli a příjemně unavení zalehly do spacáků.

   Neděle už se nesla v duchu balení a úklidu protože cesta domů byla ještě delší než ta páteční. Do Kouřimi jsme se vrátili až ve večerních hodinách a s večerním návratem končí i naše další dobrodružství, Mišon.

https://www.rajce.idnes.cz/stopa-kourim/album/ceska-lipa-2023

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář