Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gastronomická výprava Nouzov

15. 2. 2023

 

   Je sice únor, ale to nám, skautům nebrání vyrazit do přírody za dobrodružstvím. A tak o víkendu 10.-12.2. 2023 vyrazil oddíl skautek, skautů, RaR, společně s ostatními vůdci na úžasný srub nedaleko mlýnu Nouzov, který nám zapůjčili kamarádi z T.K. Průzkumník, za což moc děkujeme.

  První co musíme udělat, je roztopit krb a uvařit teplý čaj, neb venku pěkně mrzne. A jdeme si zahrát několik pohybových her. Hned je nám lépe. Následuje lehká večeře a už vyrábíme nosítka na přenos zraněného kamaráda.  Stát se může kdykoliv, cokoliv a není na škodu si takovou činnost reálně vyzkoušet. Uvnitř, při svitu svíček si povídáme o našich negativních vlastnostech a snažíme se najít způsob, jak je se s nimi vyrovnat. To pro dnešek stačí, ještě si přečteme několik veselých pohádek a jdeme spát.

331095586_530936225797737_8441082261628949667_n.jpgSobotní ráno je sice studené, ale obloha je jasná a klidná. Vstáváme a jdeme se protáhnout na rozcvičku. Následuje snídaně a jdeme si zahrát několik her. Nyní nás čeká to nejdůležitější, budeme vařit oběd, ale ne ledajaký, úkolem je uvařit jídlo, které se běžně venku na ohni nepřipravuje. Vidím palačinky s marmeládou, řízek s bramborovým salátem, tortilly se sýrovou náplní, originál burgery z mletého masa, smažený sýr s hranolky a spoustu dalších zajímavostí. Vše se připravuje bez polotovarů, obaluje se sýr, krájí maso, vaří se brambory a připravují přílohy. Musím říci, že se všechna jídla povedla, což je úžasné a hlavně vše jsme si uvařili sami na otevřeném ohni. Po krátkém odpočinku nás čeká několikakilometrová cesta, kde využíváme pochodové značky a plníme různé úkoly s tábornickou a skautskou tématikou. Dalo nám to trochu zabrat, ale vrátili jsme se ještě před setměním. Vaříme si večeři, a když se setmí jdeme si zahrát noční hry. Na louce to vypadá, že se zbláznili světlušky, které zmateně poletují sem a tam. Hlavním úkolem bylo rozluštit zašifrovanou zprávu. Tentokrát musí každý oddíl vymyslet a sepsat skautskou pohádku. A to je pro dnešní den vše, rychle do spacáků a dobrou noc.

   Nedělní ráno již není mrazivé, ale pro změnu deštivé. Protáhneme se na rozcvičce, posnídáme a opět si zahrajeme několik her. Docela jsme se nasmáli, ale to bych musel popsat další list papíru, abych Vám vše přiblížil. Dnes nás čeká druhá část kulinářského umění, opět budeme vařit, ale tentokrát jsem vzhledem k počasí povolil společné ohniště a vařiče. Voní tu špagety s originální omáčkou, další druhy tortill i palačinek a spousta dalších dobrot. Opět to bylo úžasné a osobně bych všem udělil „Michelinskou hvězdu“. Horší je mytí nádobí, ale i to jsme zvládli. Čteme si vytvořené pohádky, hodnotíme výpravu a už vymýšlíme, co podnikneme příště. Bohužel, čas je neúprosný, uklízíme, balíme a v odpoledních hodinách se vracíme do civilizace. Byl to krásný víkend se spoustou zážitků, splněných výzev a hlavně v kruhu kamarádů, Kojky.

fotky: https://wewe-foto.rajce.idnes.cz/Kulinarska_vyprava_Cirkvice_-_10.-12.2.2023?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář