Jdi na obsah Jdi na menu
 


Loďovka 2018 - Ohře

25. 9. 2018

 

   I když jsme skauti suchozemští, vody se nebojíme, a tak i v letošním roce vyrážíme na loďovku. Tentokrát budeme sjíždět řeku Ohři z Lokte do Vojkovic. A účast je ohromující, jede nás třicet jedna, vlčata, skauti, skautky, dospělci a několik kamarádů ze Sokola. Scházíme se v pátek 07. 09. 2018 v 16:00 hod u Muzea, kde na nás již čeká autobus. A musím říci, že je to vcelku pohodlné. Do kempu v Lokti přijíždíme již za tmy a za svitu baterek stavíme stany a večeříme. Ještě chvilku sedíme u ohýnku a už jdeme spát.

   V sobotu ráno po brzké snídani si každá posádka připravuje svoji loď a ukládá nezbytné věci do barelu. Nyní nás čeká krátká instruktáž a už noříme pádla do vody.  Máme před sebou 27 km, což je img_9521.jpgpoměrně dost. Projíždíme krásnu přírodou, nikým nerušeni, neb je již po vodácké sezóně. U Svatošských skal zastavujeme na oběd. Vidím salám, sýr, zeleninu a nějaké to pečivo. Ti mlsnější vaří polévku. Není čas, ztrácet čas. A už nás proud nese dál přes několik jezů a kolem spousty kamenů. Na 20 km projíždíme cvičnou peřejí Hubertus, to je fofr. Někteří z nás se objevují bez lodě, já se umyju až večer. Pokračujeme v pádlování až do tábořiště Dubina. Zde stavíme stany, čistíme lodě a připravujeme si věci na spaní. Je hotovo a tak si jdeme dát něco teplého k jídlu a pití. Kolem 20:00 img_9581.jpghod jsme se shromáždili u jedné z lodí, budeme pasovat nováčky na vodáky. Pasujeme vzduchem, ohněm a vodou, což v reálu znamená masáž těla kopřivami, plížení skrz loď plnou vody a mazlavého popela a nakonec rána pádlem přes zadek v řece Ohři. A když už jsme v té slávě, přebírám si tři nováčky do oddílu, vítejte. Děti postupně usínají a my ostatní ještě sedíme u ohně a povídáme si. Je čas, zachumlat se do spacáků.

    V neděli ráno se dost ochladilo, ale nevadí, dáme si teplou snídani a zahřejeme se pádlováním. Vše je uklizené a tak se můžeme nalodit. Dnes nás voda ponese až do Vojkovic, což je cca 13 km. Řeka je img_9561.jpgplná kamenů, tak musíme dávat pozor, sjíždíme nějaké ty šlajsny a řádíme tak, že je každý z nás úplně promočený. Ještě že to sluníčko začalo svítit. Po poledni jsme v cíli. Oceníme suché oblečení a teplý čaj. Byla to parádní akce, i když trochu náročná, ale všichni to zvládly a tak nezbývá, než uklidit lodě a vyrazit k domovu. Tak zase někdy „Ahoooj“, Kojky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář