Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nouzovský mlýn 24.-26.1.2020

27. 1. 2020

 

První víkendovou výpravu v tomto roce trávíme na krásném tábořišti u Nouzovského mlýna, které nám zapůjčil oddíl Průzkumník z Tábornické unie. Děkujeme. Tentokrát jsme zaměnili vlak za autobus a vůbec to nebylo špatné, všechny spoje přijely včas. rimg0938.jpgVystupujeme v obci Církvice a podél potoka, zvaného Výrovka, pokračujeme až do cíle. Krásné místo a parádní srub. Roztápíme krb, vaříme čaj a připravujeme věci na spaní. Venku je tma, tak si jdeme zahrát několik dobrodružných her. Také vyrábíme přírodní nosítka a zkoušíme si přepravovat raněného. Rychle do tepla, je čas na večeři a povídání si u plápolajícího ohně.

V sobotu ráno vstáváme před osmou hodinou a jdeme se trochu protáhnout. Nechybí vydatná snídaně a už vyrážíme na průzkum okolí. Cestou hrajeme různé hry a objevujeme nová místa. Oběd vaříme společně venku na ohni. Musím kluky pochválit, rozdělili si práci a za chvilku se už vaří voda v kotlíku. Máme těstoviny, do kterých jsme přidali osmahlou cibulku s kabanosem a vajíčka. Služba myje nádobí a ostatní doplňují zásobu dřeva. A už jdeme opět do terénu. Musíme prozkoumat druhou část okolí tábořiště. Nechybí bojové hry, přeskakování potoků a tábornické dovednosti. Čas letí a tak chystáme večeři, máme chleba ve vajíčku a připravujeme se na noční dobrodružství. A jako vždy večer trávíme debatou u ohně.

Neděle ráno, rozcvička, snídaně a spousta her, a že jsme se nasmáli. V poledne vaříme rimg0968.jpgoběd o dvou chodech, samozřejmě venku a pouštíme se do úklidu srubu. O půl třetí vyrážíme pěšky do Zásmuk, autobusem do Ždánic a odtud opět pěšky do Kouřimi. Užili jsme si parádní víkend, něco se naučili a samozřejmě utužili oddílového ducha. Tak zase někdy, Kojot.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář