Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tábor 2022

25. 7. 2022

 

Přátelé, kamarádi, tak letošní tábor je úspěšně za námi. Navzdory počátečním obavám z vykácených lesů po kůrovci dopadlo vše absolutně skvěle. Voda ze studánky je trvale pitná, neb jsme ji kompletně vyčistili a podpořili chlórem, svahy jsou osázené novými stromy, zejména buky a duby a v potoku se nám usídlil rak. A ani sluníčko nám neškodilo, hvězdy jsou na noční obloze vidět ještě lépe, než v letech minulých a světlušky? Jsou stále našimi nočními průvodci.

   Uteklo to jako voda, ale zažili jsme spoustu zábavy i dobrodružství, vyzkoušeli si nové věci a vše zvládli tak, jak se na skauty sluší a patří.

a196.jpgPo celou dobu tábora jsme se vraceli z Perských válek a jen díky přízni Bohů se vrátili do vlasti. Hledali jsme potravu na ostrovech, opravovali lodě, vyhýbali se nástrahám a spoléhali na pomoc z Olympu, odkud na nás shlížel Zeus, jeho sourozenci Démétér, Héra, Hádés, Poseidón, Hestiá, Cheirón a jeho děti Athéna, Arés, Hébé, Héfaistos, Dionýsos, Hermés, Apollón, Artemis, Perseus, Héraklés, Mínós, Polydeukés, Helena a Tantalos. Díky nim se nám nakonec vše zdařilo a domů jsme ve zdraví dorazili.

   No a k tomu všemu jsme hráli spoustu her, navštívili Město Vlašim, chodili se koupat do nedalekého rybníku a také jeden celý den vařili na ohni a to i v dešti. K snídani si každá skupina uvařila kakao v kotlíku, k obědu zelňačku z čerstvého zelí, maso na zelenině s bramborou a podotýkám, že vše bylo čerstvé, leč syrové a k večeři kuličky z mletého masa. Také nesmím zapomenout na rukodělky, skauti postavili novou, robustní lávku, ta druhá se pod tíhou skautek propadla, batikovali se trička, vyřezávali se lodičky, se kterými se závodilo. Nezapomněli jsme ani na skautské výzvy, plnili se tesáky a pět skautů složilo svůj skautský slib. Nechyběl ani noční výsadek a po celou dobu jsme všichni plnili táborové povinnosti v kuchyni, při loupání brambor, nebo mytí nádobí. Nicméně největší porozumění jsme cítili u táborových ohňů, které jsme si společně připravovali.

   A musím říci, že jsem na všechny hrdý, dokázali jsme společně pracovat v souladu a harmonii a ještě si to užít. Takže nezbývá, než všem účastníkům poděkovat a těšit se na další skautský rok, Kojky.

Ne vše se dá vyjádřit slovy, tak se raději podívejte na tu spoustu fotek: https://mydreams.rajce.idnes.cz/Tabor_2022

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář