Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tábor 2023

19. 7. 2023

 

Každý začátek má i svůj konec a tak je to i s našim letošním táborem. Prožili jsme toho opravdu mnoho, někdy byly chvilky plné slunce, jindy malinko zamračené, ale to k táboření patří. Každopádně to byla pořádná jízda, kterou nelze vyjádřit slovy. 

 img_9216.jpgTáborem nás provázela hra na motivy pohádky „Ronja-dcera loupežníka“. Vše začalo venkovním promítáním, abychom se dozvěděli co nás vlastně čeká. Zažívali jsme různá dobrodružství, stavěli si loupežnická doupata, lovili zvěř, vařili na ohni v zemi i ve vlastnoručně sestavené peci a můžu říci, že pizza od skautek byla absolutně skvělá. Přespávali jsme pod širákem, vyráželi plnit úkoly za svitu měsíce, stavěli toalety, batikovali trička, pekli maso na rozpálených kamenech, vařili polévku, přenášeli oheň, vázali turbánky, přetahovali se lanem, skládali básně i zdvořilostní poklony Ronje, neb táta Matys byl neustále nevrlý.

K tomu jsme plnili táborové povinnosti a věnovali se oddílovým činnostem. Služba v kuchyni krájela zeleninu, chleba, roztírala máslo, pomazánky, krájela zeleninu a umývala nádobí z kuchyně. A že nám kuchyň fungovala, slepičí vývar, rizoto, řízky, medové máslo, kakao, cuketové placky, ptáčci na divoko, dušená mrkev, pečená kuřecí stehna, nádivka a mnoho dalších dobrot.

 Vyzkoušeli jsme si noční putování a musím říci že Ti velcí mi udělali velkou radost, dokázali improvizovat a reagovat na každou situaci a den strávený v terénu je nijak nepřekvapil. Taky jsme se koupali v rybníku, zachraňovali tonoucího a vychutnávali si zmrzlinové kornouty.

 img_8864.jpgV neposlední řadě jsme rozjímali u slavnostního táborového ohně, zpívali naše oblíbené písničky a někteří z nás při svitu hvězd a plápolání ohně složili svůj skautský slib. Zkrátka jsme využili veškeré skautské hodnoty i dovednosti a společně vytvořili takový tábor, jaký jsme sami chtěli.

To vše doprovázela dobrá nálada a radost z toho, že zde můžeme společně být. Pokud se chcete alespoň malinko vžít do našich pocitů, podívejte se na táborové fotky https://strediskokourim.rajce.idnes.cz/.