Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tři Pražské jezy 2019

28. 9. 2019

 

   Každý rok, na sv. Václava pořádá Junák velkou vodáckou akci zvanou „Tři Pražské jezy“, kdy se z Vltavských kaskád pustí voda a jednotlivé posádky vyrážejí ze Střeleckého ostrova po vodě až na Štvanici. Pro tuto událost jsou pro vodáky zpřístupněny tři pražské jezy, které lze sjíždět.

   A letos vyrazil i náš skautský oddíl a to na dvou, čtyřmístných raftech v kategorii „volná“. A byla to paráda, krásné prostředí v centru Prahy a obrovské vlny na jezech. V jedenáct hodin jsme spustili rafty na vodu a vyrazili směrem ke Karlovu mostu. První šlajsna nás hodila do zpětné vlny a oba háčkové se mohli ždímat. Ta druhá byla záživnější, jelikož vynášela do leva a vln bylo několik. Churchill dostal záchvat smíchu, jelikož na něho padala voda bez přestání a připadal si jako ve sprše. No a poslední jez byl velice příjemný a také nejdelší. Jemné vlnky a příjemné pohupování.

   Počasí nám vyšlo, a tak jsme si to parádně užili. V cíli jsme se převlékli do suchého, vrátili lodě a šli do restaurace na oběd (za pražské ceny). Ale to nám nevadilo. Prožili jsme krásný den, užili si vodu a už přemýšlíme, zda v příštím roce nepojedeme závod samotný, Kojky.

1.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář